سؤالات هردرس رادرسه مرحله ی تست های با جواب مشخص،یک ستاره ای ودوستاره ای پاسخ دهید.
جرأت گذشتن ازتست
درمورد سؤالات دوستاره ای صحبت کردیم وگفتیم که دردروس تخصصی حتی این امکان وجوددارد که فرصتی برای پاسخ به آن ها باقی نماند.
برای تعداد زیادی ازدانش آموزان پذیرفتن این نکته که باید ازخیربعضی ازسؤالات بگذرند ،سخت است. دانش آموزان بایدعادت کنند که ازروی بعضی تست ها بگذرند واین خود نه تنهانشانه ی ضعف نیست بلکه بیانگرمهارت دانش بالای فرد است. دانش آموزان بسیارمحدودی وجود دارند که هم توانایی وهم فرصت آن راداشته باشند که بتوانند به همه ی سؤالات پاسخ دهند.
بایداین فن جسورانه رابیاموزید که ازسربعضی تست ها بگذرید.
قدرت ریسک
این سؤال هم برای دانش آموزان پیش می آید که اگردرمورد گزینه ها شک کردند(باتوجه به نمرات منفی تست ها) آیاعلامت بزنند؟ در مورد هر چهارگزینه مشکل دارید توصیه می شود ازخیرآن سؤال بگذرید. اگربین سه گزینه شک داشتید بازهم توصیه قبلی را به کارببندید.امازمانی که می دانید حداقل دوگزینه غلط است حتماً یکی ازگزینه ها راعلامت بزنید.
درتست هایی که درمورد گزینه ی صحیح شک دارید تنها زمانی ریسک کنید که اطمینان داشته باشید حداقل دوگزینه غلط است.
خواندن کل اجزاء تست
این نکته ای است که همه درمورد آن اتفاق نظردارند، باید تمام اجزاء وتست را بادقت بخوانید. صورت مسأله را با حوصله وتمرکزمطالعه کنید.به همین ترتیب به تک تک گزینه هاتوجه کنید. یادتان باشد اگرعجله کنید شایدزمان را ذخیره نمایید ولی به طورحتم، احتمال اشتباه بسیارزیاد خواهدبود. اگربپذیرید که باید ازبعضی تست ها بگذرید این به دقت شما هم خواهدافزود.
قبل ازهرگونه اقدام به پاسخ گویی تست، تمام اجزاء آن را بادقت بخوانید.
پیش بینی قبل ازجواب
اگرحوصله اش را دارید وعجله نمی کنید سعی نمایید وقتی صورت مسأله راخواندید قبل ازنگاه کردن به گزینه ها،جواب راحدس بزنید.این کار سرعت عمل شمارا درپاسخ گویی به تست ها افزایش خواهدداد. حتی درصورتی که حدس شما درست ازآب درآمد وپاسخ شما بین گزینه ها وجود داشت بازهم حتماً سایرگزینه ها را بخوانید.
سعی کنید قبل ازپاسخ به هرتست، گزینه صحیح راحدس بزنید.
فریب نخورید
به محض خواندن صورت مسأله، سراغ راحت ترین وساده ترین گزینه نروید. متوجه گزینه های انحرافی باشید. به قول کنکوری ها، اگرشما مفهومی خوانده باشید احتمال انحراف شما کاهش خواهد یافت. با این همه بازهم ممکن است به خاطرعدم تمرکز،عجله واشتباه گرفتن سرنخ ها فریب بخورید و ناخودآگاه به محض دیدن کوچک ترین سرنخی ازپاسخ، آن را علامت بزنید. پس بسیاربسیارمهم است که ازیک طرف تمرکزو دقت راتمرین کنید وازطرف دیگرباروش های کنترل اضطراب آشنا باشید تا بتوانیدحالت تعادلی خود راحفظ نمایید.
درجلسه ی کنکوردقت کنید درفضایی قرارنگیرید که با کوچک ترین سرنخ ها فریب بخورید.
تقسیم زمان
این درست است که باید درجلسه ی کنکورتقسیم زمان داشته باشید اما بدان معنا نیست که برای همه ی تست ها زمانی یکسان درنظرگرفت. این نکته بسیارظریف وحساس است .اگربرای تستی سه دقیقه وقت صرف کردید حتمآً تستی هم وجود خواهدداشت که درظرف 20 ثانیه پاسخ آن رابیابید. بنابراین درمورد تقسیم زمان وسواس به خرج ندهید.شما برای هردرس زمانی رادراختیاردارید، بازاگرپذیرفته باشید که ازسربعضی
تست ها بگذرید احتمالاً زمان برای بقیه سؤالات کافی خواهد بود.دربعضی موارد(به خصوص دروس عمومی) امکان استفاده اززمان های دروس دیگرهم به وجود میآید.