برنامه درسی

علمی-آموزشی

برنامه درسی

علمی-آموزشی

ادامه بازخورد

د) بازخورد با مراحل رشد یادگیرنده متناسب باشد. بازخوردهای خیلی زیاد یا گمراه کننده را نباید به دانش آموزان ارائه داد. بازخورد باید دقیق و مفید ارائه شود و همچنین باید متناسب با رشد یادگیرنده باشد.


ه ) بازخورد تشویق را برای عملکردصحیح به کار ببرید. همۀ ما بر اثر تجربه می دانیم که بازخورد مثبت نسبت به بازخورد منفی تأ ثیر بیشتری روی یادگیرنده دارد. معمولاً بازخورد مثبت پذیرفته می شود و بازخورد منفی تکذیب می شود. بنابراین معلمان باید کوشش کنند، در فرایند یاددهی- یادگیری از بازخورد مثبت استفاده کنند، مخصوصاً وقتی که دانش آموزان مفاهیم و مهارت جدیدی را می آموزند در ضمن عملکرد نادرست بلافاصله باید اصلاح شود.


و) در صورت ارائه بازخورد منفی عملکرد اشتباه را نیز اصلاح کنید. دانستن این که کاری نادرست بوده است، موجب اصلاح آن نخواهد شد. بازخورد منفی باید همراه با اصلاح آن باشد. مثلاً اگر دانش آموزی توپ بسکتبالی را به طور صحیح شوت نمی کند، ضمن ارائه بازخورد، معلم باید نحوۀ درست شوت کردن توپ را نیز نمایش دهد.


ز) به دانش آموز کمک کنید به جای نتایج روی فرایند متمرکز شود. در بسیاری از مواقع دانش آموزان مبتدی توجه خود را روی عملکرد قابل مشاهده متمرکز می کنند و فرایند انجام مهارت را از یاد می برند.



ح) به دانش آموزان بیاموزید که خود بازخورد را دریافت کنند و یاد  بگیرند که چگونه روی عملکرد خود قضاوت کنند. معلمان می توانند به دانش آموزانشان کمک کنند که عملکردشان را در فرایند یادگیری مورد قضاوت قرار دهند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد